Bästa medlem!

Nu är det återigen nytt år och vi vill ge er lite information kring vad ni hjälpt oss göra i år samt hoppas att ni hänger med oss även detta år!

Under det gångna året har Djurskyddsföreningen genomfört två populära kastreringskampanjer för katter där föreningen betalat 25% av varje kastreringskostnad. Ca 220 katter blev kastrerade! Fantastiskt roligt att så många utnyttjar kastreringskampanjen, då det är ett otroligt viktigt arbete att fortsätta kastrera katter och förhindra att oönskade kattungar föds. 2022 var även första året vi erbjöd kastreingskampanj för kanin, där föreningen betalat 25% av kastreringskostanden, eftersom det varit efterfrågat och kaniner har blivit ett populärt husdjur och vikten av att kastrera kaniner för att förhindra oönskade kaninungar. Totalt kastrerades 35 kaniner! Föreningen planerar därför att även detta år genomföra två kampanjer för katter och även en kampanj för kaniner, så håll utkik om du har okastrerade katter och kaniner hemma!

Utöver detta har föreningen även bidragit med djurmat och veterinärvård i särskilda fall där ekonomiska resurser saknats i den aktuella familjen. Föreningen har även tagit emot och omplacerat katter, kaniner och hundar. Med tanke på läget i världen, tror vi att denna hjälp verkligen behövs och att antalet djur som behöver hjälp kommer att öka.

Djurens dag arrangerades även 2022 på Ålands travet, en stor succe med nästan 1000 besökare, stort tack till er! Även 2023 planeras Djurens dag ordnas på Ålands travet, så håll utkik och vill du vara med och hjälpa till, hör av dig.

Vill du hjälpa utsatta djur genom att vara jourhem för föreningen? Som jourhem kan du antingen erbjuda hem åt hemlösa katter, eller vara katthotell för katter vars ägare till exempel är bortresta. Ett jourhem kan också ta emot andra djur t.ex. hund och kanin. Kontakta föreningen om du är intresserad av att ställa upp som jourhem.

Om du vill fortsätta vara medlem och stöda föreningens arbete för att värna om djuren, kostar det för vuxen 9 €, och för barn/ungdom under 18 år 2 €.

Nytt för i år är att vi byter medlemsregister och kommer använda oss av Cardskipper som medlemsregister. Genom bytet till Cardskipper kommer vi nu kunna erbjuda alla medlemmar medlemskort som ni får elektroniskt, betalning av medlemsavgiften gör man via Cardskipper. För att fortsätta ditt medlemskap besök https://djurskydd.ax/bli-medlem . Vi hoppas under 2023 kunna kommunicera  mera med våra fantastiska medlemmar.

Om du inte har smarttelefon eller e-postadress maila till medlem@djurskydd.ax eller kontakta oss på 04573424850 så ordnar vi med att du kan betala in medlemsavgiften till konto och får sedan medlemskortet som ett traditionellt medlemskort.

Om du inte vill fortsätta vara medlem behöver du inte göra något.

Vill du donera pengar till föreningen kan du göra en inbetalning till kontonummer: FI54 6601 0001 0236 96

Vi vill även passa på att rikta ett stort tack till våra samarbetspartners Nya Åland, Zooligan och WL Profile.

Hoppas ni vill fortsätta vara en del av Ålands djurskyddsförening, och tack för ert stöd under det gångna året!

Med vänliga hälsningar,

Ålands Djurskyddsförening genom ordförande Patricia Heikfolk