Vi söker nya jourhem!

Vill du hjälpa utsatta djur genom att vara jourhem för föreningen? Som jourhem kan du antingen erbjuda hem åt hemlösa katter, eller vara katthotell för katter vars ägare till exempel är bortresta. När du tar emot katthotells-katter kan du själv välja vilka datum som passar dig, medan du för hemlösa katter behöver vara beredd att ha katten en längre tid.

Just nu har vi brist på jourhem, så om du är intresserad anmäl dig i formuläret nedan:
https://forms.office.com/r/QDFRsTMhDG

Vill veta mer – hör av dig!
Jourtelefon: +358 457 34 24 850
Föreningens e-post: info@djurskydd.ax

Vad innebär det att vara jourhem?

Ett jourhem tar hand om ett djur tillfälligt. Det kan vara fråga om en hittekatt, en katt som måste omplaceras, eller en tillfällig plats till djuret fått ett permanent hem. Det kan även vara fråga om katthotell, där en kattägare vill placera sin katt på katthotell då den till exempel reser bort. Katthotell är ett sätt för föreningen att få in pengar, samtidigt som vi hjälper kattägare att säkerställa god omvårdnad av sina djur då man åker bort.

Jourhemmet bestämmer själv hur många djur man vill sköta om.

Ett jourhem ska vara beredd på att ha djuret en längre tid. Man ska kunna ta emot intresserade, som vill titta på djuret, i sitt hem. Man ska även kunna berätta om djurets egenskaper, ålder, kost och eventuella medicinska åtgärder.

Jourhemmet bör ha möjlighet till att hämta mat, sand och dylikt från föreningen. Även att hämta djuret från den plats den omhändertas, eller föra djuret till veterinär vid behov.

Föreningen betalar för mat, sand, veterinärvård, hygienartiklar samt eventuellt andra saker som djuret behöver för sitt välbefinnande och trivsel. Behovet diskuteras vid djurets ankomst. Jourhemmet får inte köpa mat och annat, eller besöka veterinär utan att först prata med en ansvarig i föreningen.

Jourhemmet har ansvaret för djuret, så länge djuret finns i jourhemmet.

Har du frågor eller funderingar, så får du gärna kontakta oss!

Jourtelefon: +358 457 34 24 850
Föreningens e-post: info@djurskydd.ax